hon leve

image324

hipp hipp hurra, det är marias födelsedag idag! älsklingen blir hela sjutton år en fredag som denna, tråkigt nog behövde jag lämna festen tidigt, då jag ska upp tidigt imorgon bitti och fara till växjö för ledarkickoffkurs. men den stunden jag var där var väldans trevlig och jag hoppas festen fortsätter så! nej, som sagt. upp tidigt imorgon och isäng nu var det. men vet ni vad? vi hörs snart igen. puss! :*

dagens låt: the coral - dreaming of you

and it breaks my heart

image323

gölle.

varför bloggar jag alltid när jag har minst tid till det? vilket fenomen va. nä, nu blir det top model och thé såklart.

kvällens låt: jimmy eat world - hear you me

HEY REMEMBER THAT TIME?

Finns det något drygare än håla i fyra timmar en torsdag? jag tvivlar faktist på det. smart som jag är så har jag ju matteboken och fysiken hemma också, vilket jag hade behövt jobba med. nåväl, franska läxan är snart klar, svenskan påbörjad och det är snart lunch och efter det ea-tid där jag ska börja på mig körkortsteori. har bestämt mig för att läsa den i skolan, så pröjsar dom och jag kommer igång. perfa! efter skolan blir det möjligtvis fika och sen rehab på det. kanske drillråd syd ikväll, får se. och imorgon fyller ju älskade m 17 och det ska såklart firas med fest på kvällen! på lördag åker jag till växjö för ledar-kickoffkurs och på söndag är det miniorläger. får se om jag hinner uppdatera innan måndag, annars får ni ha en bra helg (: köpte förresten en adorable klänning/tunika på H&M igår som ska invigas på festen imorgon. ni får se bild inom den snaraste framtiden. tills dess tycker jag att ni ska lyssna på regina spektors senaste album, för er egen skull alltså. annars missar ni något storslaget.

dagens låt: regina spektor - that time

på senaste tiden

det har blivit lite inköp på senaste tiden, här får ni lite bilder på fynden.

image315
image316
image317
image318

image320
image321image322
får be om ursäkt för brist av kreativitet gällande bilderna, det har varit en lång dag.

bild 1: partytrick från tivoli-köpenhamn.
bild 2: elefanthalsband från H&M, köpenhamn.
bild 3: väska från indiska, köpenhamn.
bild 4: I love CPH tröja, någon turistbutik i köpenhamn.
bild 5: sjal från H&M, ystad.
bild 6: två ringar från H&M, ystad och ett klockur från aktionen i tomelilla.
bild 7: brun ögonskugga från Isadora och örhängen från H&M, ystad.

nu måste jag städa rummet och sen isäng vid tio, imorgon är en ny dag. en skoldag. puss!

dagens låt: midnight hour - running away

måndag

första riktiga skoldagen är över, och jag har haft matte C, idrott (vi lekte b.la. bro bro breja), filmkunskap och franska steg 2 (vi var fyra st i gruppen, riktigt nice!) dock har det inte hänt så mkt på lektionerna, mest indroduktion och så. vid halv fem var det dags att prova på jazz, vilket var underbart. jag ska definitivt fortsätta. även balett provades på (har dansat det en termin innan) och det ska jag också fortsätta på. hittade precis en annons i tidningen från abf. webdesign kurs på torsdagar, låter intressant. kanske ska prova? nej, nu är det top model och en kopp te. pusspusspussochåterpuss

späckad helg

helgen slut, skola imorgon. skönt med sovmorgon till 10.00 åtminstone. helgen har varit ganska späckad, om man säger så. hela gårdagen tillbringades i köpenhamn där vi gick på ströget och tivoli. (fynd visas senare i veckan) riktigt trevligt, jag älskar köpenhamn! idag började vi med loppis klockan 9.00 och vid ungefär halv ett tiden stack jag iväg för att jobba på auktonen för första gången. jag tar betalt av dom som ska ha grejorna osv. riktigt schyst lön och det var faktiskt skoj. fick ganska ont i fötterna, men det funkar. nu ikväll har m varit här och vi har käkat ben & jerrys glass, dammsugare och tittat på made in manhattan. nice är ordet. nej, nu får det bli sängen. jag somnar snart sittandes. vi hörs i veckan, puss

fredagskväll och ingen malmöfestival

fredagskväll och ingen malmöfestival för min del. tråkigt, men sant. då var det helg då, helgen efter skolan som så ofta är efterlängtad. slutade ganska tidigt idag, redan vid elva, så jag stack hem och sen blev det in till ystad igen med mami och mormor för lite småshopping. blev två tröjor, en klänning/längre tröja, ett par benvärmare och ett par örhängen. bilder finnes nedan.



bild 1: skjort/klänningsak från lindex. vet inte om det är en keeper eller inte, inte i den storleken iallafall.
bild 2: grå tröja från H&M.
bild 3: helt vanlig svart tröja från lindex.
bild 4: örhängen från JC som man fick gratis med någon bonusgrej.
inte på bild: vita benvärmare från H&M.

imorgon blir det köpenhamn med familjen och familjen eriksson. ska faktiskt bli riktigt trevligt minsann. lite shopping i köpenhamn är väll aldrig fel och tivoli på det. söndag är det garageloppis här hemma som gäller (kom och fynda!) och sedan blir det jobb på auktionen (första gången) mellan 12.00-18.00. sen kör den "riktiga" skolan igång och träning och hela faderullan. dans också, det är ju provvecka. nåväl, mer om det på måndag. vi hörs! pusss

dagens låt: regina spektor - better


update

hej mina vänner. tyvärr har det inte blivit mycket tid över till bloggen den senaste tiden, men här får ni en snabb update!

i tisdags tog jag det mest lungt (sista dagen av sommarlovet) och på kvällen gjorde jag och f program. M1s program är klart! haleluja.

i onsdags började vi då skolan, denna gången NV2C. skönt att vara tillbaka, faktiskt. vi tillbringade hela dagen med ettorna osv. på kvällen åkte jag och m till malmöfestivalen och hade underbart i regnet. (okej, det var inte så underbart på grund av regnet, men på grund av andra anledningar) vi hörde miss li (satt utanför) och såg och hörde Tegan and sara. underbar musik, om ni inte hört innan MÅSTE ni börja nu. bums. NU!

idag har vi varit i malmö med hela arbetslaget och gått på museum. det var faktiskt ganska okej, hade jag varit piggare hade det säkert varit ännu mer intressant. men iaf, när jag kom hem så var det äta snabbt som fan och sen kom anja hit och vi mixade my's musik och sen drog vi iväg på drillmöte med först miniorledarna och sen jenny persson. det var väldigt givande! ska ju på kurs där hon föreläser även nästa helg, så det är skoj. då är även thomas med, vilket är ännu bättre. nåväl, nu är det väll ändå dags för lite sömn eller vad säger ni? känner faktiskt att jag förtjänar det. bilder får ni se i helgen, kameran är i någon väska nånstans.

här är mitt schema förresten, jag tycker det är riktigt nice faktiskt. sov gott, peeps. pusspusspuss

skolan

då var det skola imorgon bitti då. hur känns det? jag kan inte bestämma mig riktigt. samtidigit som det ska bli skönt med rutiner igen så är det väldigt mycket skönare med lov. nåväl, NV2C here I come.

förövrigt har det inte hänt så jättemycket idag, käkade lunch med f och m och sen lämnade vi en blomma till olle på kommunen och sen dess har jag bara varit hemma. nu ska jag kolla på Kyle XY och se om det är värt att kolla på i framtiden. pözzz

effektivt

nu mina vänner, ska ni få se en lista på vad jag hunnit med sen halv elva i morse.

- mellan halv elva och halv tolv tränade jag på rehab.
- handlade block på kontorsvaruhuset.
- handlade almanacka och block på bo ohlsson
- handlade potatissallad, block och pennor på spara
- handlade cykeltuta på rohlins (till hejarklack på drilltävlingar)
- gick till låsmeden för att konstatera att han hade stängt på måndagar (blah)
- stack in en snabbis på rk och hittade en perfekt väska till skolan för 20:-
- lämnade en lapp om garageloppis på YA (lördag, 09.00-16.00 BE THERE!!!)
- lämnade tillbaka två böcker på bibblan och skulle låna en ny men kom på att jag såklart inte hade lånekortet med.
- bokade halltid i sporthallen
- klampade in på ett möte på mammas jobb (pinsamt, japp. fick dock träffa monica och krama henne så det var det värt)

bild på väskan, ursäkta för den dåliga bildkvaliten..

och nu är jag hemma och ska alldeles strax duscha och sen käka lunch. sen blir det klippning klockan tre, träning 16.00-17.30 och sen kalas ikväll hos ringströms. ska försöka andas någongång där emellan också. PUSS!

we had a promise made

one night to be confused
one night to speed up truth
we had a promise made
four hands and then away


both under influence
we had devine scent
to know what to say
mind is a razorblade

to call for hands of above
to lean on
wouldn't be good enough
for me, no

and i think you should know

får be om ursäkt för den lite dåliga uppdateringen i helgen.. tänkte blogga imorse, hann inte. efter jag hjälpte pappa, hann inte. efter jag fikat hos m&m, hann inte. men nuså. igår blev det malmöfestivalen igen och denna gången såg vi sahara hotnights som var riktigt bra! hann även käka en asgod langos och våffel "fingrar", mums.. idag har jag som sagt hjälpt pappa i trädgården och även städat hans bil. sedan blev det fika hos m&m och nu har jag precis kommit hem från m där vi såg film och käkade kladdkaka. imorgon är det måndag, två dagar kvar av sommarlovet. ciao

 


dagens låt: coldplay - green eyes

malmöfestivalen dag 1

igår satte då malmöfestivalen igång och det var fest för fulla muggar. vi tog tio i två tåget in och började festa direkt när vi var i malmö. med en falafel i magen gick vi till mölleplatsen och det var dags för laakso. efter det såg vi lite av tingsek och sen fortsatte festen utanför. mycket folk, mycket vin men det blev ändå en relativt tidig kväll med en lite misslyckad och pinsam hemfärd. nåväl, man är bara ung en gång. här får ni lite bilder från kvällen.


ikväll blir det åter en tripp till malmö med klassgänget då vi ska se sahara hotnights bl.a. puss!

dagens låt: lars winnerbäck - om du lämnade mig nu (ny singel, lyssna på den här)

malmöfestivalen

image293

idag sätter som sagt malmöfestivalen igång, och ikväll är det först och främst  laakso som gäller. ses vi där?

secondhand

i onsdags blev det som sagt en secondhand runda i sjöbo med m. här är inköpen!

image289image290image291image292

bild 1: skor, 25 spannar
bild 2: väska, 5:-
bild 3: burk, 1:-
bild 4: film - sound of music, 10:-

mina lovely iPodlurar posar snällt på varje bild också.

det kanske bara är så

Igår slog tanken mig.. är det någon som verkligen känner mig? Jag menar, känner hela mig och inte bara delar? Som ser på mig när jag är glad eller ledsen, som vet när jag behöver tröst och kramar? När jag tänker på t.ex. alla mina nya kompisar i klassen tror jag inte en enda av dom känner mig ordentligt. Dom vet inte min favoritlåt just nu, dom vet inte vilken sorts mat jag tycker om, dom vet inte vad jag tittar på tv. Detta är kanske inte så jätteviktiga saker att veta om en person, men det ingår ju i min vardag. Dom vet inte hur pass stor del drillningen är av mitt liv, hur jag faktiskt tänker på den varje dag och hur jag oftast tänker på vems skull jag drillar egentligen. Sen börjar jag sakta tänka på dom jag har kännt längst i mitt liv. Vet dom mina innersta tankar, vad mina mål är, vad jag vill få ut av livet. Vad som gör mig skräckslagen och vad som gör mig svindlande lycklig. Vet dom? Vet jag själv? Ja, jag tror åtminstone jag vet. Och jag vill att dom ska veta. Jag vill inte leva ett helt liv (okej, nu tar jag förmodligen i) utan att någon verkligen känner mig. Kanske har det att göra med att jag har svårt för att släppa in folk på hela vägen eller så är det bara så. Man känner kanske inte någon människa helt och hållet. Det kanske bara är så.


ikea

igår blev det som sagt ikea och en tur inne i stan med m hela dagen lång.

image285
image286
image287
image288

bild 1: block från lagerhaus, triangeln, mössa från H&M, bilder från ikea och pennor från ikea.
bild 2: galgar från ikea.
bild 3: stor brun kudde från ikea.
bild 4: vit väska jag köpte av m för en tjuga.

nu ska jag iväg och uttnytja sommarkortet in i det sista för lite secondhand shopping i sjöbo och ikväll ska jag till elinore i ystad. puss!

dagens låt: Howie day - collide

this shit is chokladsås

This shit is choklad sås
K-C-O-L-A-D-E-sås
This shit is choklad sås
C-H-K-O-L-A-D-E-sås

Vispa x5 grädde mums mumsi x3 i magen
Skiva x4 bananer
en fuckad kniv som slant åhh vilken klant, jag slant!
aaaaah!!!

Med mina kleeeetiga fingrar
blandade jag gräääädde och hallon
glass, maränger, bananer, grädde,
multivitamin, chokladsås och pralin.
jag spyr som en kanin,
beter mig som ett svin
fyfan vad jag mår bra!

hacka x8 maränger
massera ut choklad sås
shake well before use
femte portionen, är fortfarande hungrig
ge mig mer, ge mig mer!

Med mina kleeeetiga fingrar
blandade jag gräääädde och hallon
glass, maränger, bananer, grädde,
multivitamin, chokladsås och pralin.
jag spyr som en kanin,
beter mig som ett svin
fyfan vad jag mår bra!

This shit is choklad sås
K-C-O-L-A-D-E-sås
This shit is choklad sås
C-H-K-O-L-A-D-E-sås

This shit is choklad sås
K-C-O-L-A-D-E-sås
This shit is choklad sås
C-H-K-O-L-A-D-E-sås

skriven av Dept anor för ungefär två år sen. nu förstår ni kanske varför min musikaliska karriär inte blev så långvarig?

louder louder

image284

denna dagen har kännts.. lång. men nu är den snart slut och jag sitter här och myslyssnar på snow patrol (just nu: run) att skolan börjar nästa onsdag känns väldigt långt bort, men jag har sakta börjat planera inför hösten/vintern och det ser faktiskt bra ut. bara mitt skolschema blir bra så funkar allt annat också. pratat lite med amanda ikväll, det var fint. bestämde att vi skulle prova på jazz tillsammans, något jag velat väldigt länge. så om jag tycker det är kul så fortsätter jag med det i höst. annars blir det förmodligen balett och l.a style. kanske locking om anders kommer tillbaka till studion. har även gjort lite lösa stockholmsplaner med m till höstlovet. åh, jag hoppas verkligen det blir av. det skulle verkligen varit drömmen. imorgon blir det ikea, sweet! ciao

and I died a little less

image282

dagens låt: tegan & sara - heavy

gokart

image281

har spenderat min dag på en gokartsbana i kristianstad där den tredje och sista deltävlingen i SM avgjordes. jimmy startade etta i första finalen och körde in som tvåa. i andra finalen hamnade han på en tredje plats. han kammade hem en andraplats i dagens tävling och en tredjeplats i hela SM-tävlingen. im proud of you, cousin! nu sitter jag med en ansiktsmask som jag köpte på liseberg för ungefär ett år sen tror jag. har kanske använt en tredjedel av den så den hänger väll med ett tag till. nu börjar dock denna omgången torka så jag får väll ta bort den med en gång. sen blir det te i min nya indiska mugg som jag köpte igår och lite OTH. looove it.

you've gotta get out, you can't stand to see me shakin'

blev inte fritidsbaren utan thaimat i byn istället. inget mig emot, jag gillar thaimat. nu har jag suttit framför datorn i några timmar och brännt ner all min musik på skivor eftersom jag ska tömma datorn och formatera den osv. förhoppningsvis så funkar den lite bättre efter det! phue, jag är svintrött. borde sova, upp tidigt imorgon för att åka till kristianstad och titta på kusin jimmy när han kör SM i gokart. han startar etta så det lär bli spännande. gonatt!

kvällens låt: something corporate - konstantine

nova lund

image280

blev som sagt shopping på nova lund denna dag med moder min. gud vad mycket fina saker det finns.. och en del fick följa med hem! en gul tunika från lindex för 199:-, svarta tygskor från topshop 269 pix, fem par armband (indiska och H&M), grön väska från gina tricot 20:-, tekopp från indiska, 2 par svarta leggings och ett par gråa från gina tricot 99:-/st och ett svart linne från gina tricot för 99:- (inte på bild). nu ska jag baka kanelbullar och ikväll blir det mat på fritidsbaren. puss!

dagens låt: klaxons - golden skans

vegetarisk lasagne

här kommer ett recept på en underbart god vegetarisk lasagne som jag hittade i Student kokboken, som förövrigt kan vara väldigt användbar för fattiga studenter - endast 39:- på cdon!

Vegetarisk lasagne

1 brk passerade tomater smaksatt med basilika eller chili
Salt (behövs inte)
100 g frusen spenat
1 liten brk keso
Svartpeppar
2 klyftor vitlök
lasagneplattor
mozzarella utan löpe (alternativt vanlig mozzarella med löpe, eget val)
2 färska tomater
Basilika

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Öppna burken med passerade tomater, häll ner pressad vitlök (alternativt lite salt också) och rör om med en sked.
Tina spenaten i en gryta (om du inte tagit fram den innan så den redan är tinad)
Blanda spenaten med keso.
Varva tomatsås, spenatröra och pastaplattor i en form. Avsluta med ett lager skivade färska tomater, basilika och täck över med skivad mozzarella.
Grädda i ugnen tills pastan känns mjuk.

När jag gjorde denna räckte den till ungefär tre personer, möjligtvis fyra. lycka till!

image279
Bild på lasagnen tillsammans med lite stekta grönsaker och färsk tomat

it's you when I don't pick up the phone

image278
herrejesus (blir fel om man skriver gud, och det blir fel när man skriver jesus - vad ska man skriva egentligen och som har samma betydelse?) vad jag har flängt runder idag. eller kanske inte egentligen, men det känns lite så. först var det duett träning halv tio till halv tolv, vilket gick riktigt bra faktiskt! det är så skönt att känna att man börjar komma i form igen efter sommarlovet. visst, jag har tränat på rehab varje vecka nu när det varit lov, men det är relativt annorlunda att drilla och träna på rehab. nåväl, efter det blev det en tur in till ystad med två goda vänner där jag inhandlade ett par blåa örhängen från H&M som jag tittat på ett tag och nu slog till på för 29:90:-, ett orange nagellack från depend för 25:-, ett block och ett penskrin från åhlens för 30:- vardera som jag tyckte vad ganska söta och perfekt nu när skolan börjar alldeles för snart. vid fem tiden var det dags för jobb där jag även fick träffa min älskade vän e. och ja.. nu är jag hemma och jag tror det blir en tidig kväll då jag ska åka till nova lund med mami imorgon bitti. hittar förhoppningvis något fint, men det brukar inte vara några problem. problemet brukar däremot ligga i att jag hittar för mycket av det fina. nej, nu ska jag iallafall titta på ett avsnitt av one tree hill säsong 1, gonatt och så.



dagens låt: U2 - sometimes you can't make it on your own


liten paus

jag vet inte vad jag ska skriva, det tar bara stopp så fort jag tänker på bloggen. antar att jag behöver en liten paus. i måndags spenderade jag dagen med m och sedan var det ledarmöte på kvällen. igår firade vi arne på kvällen och idag har jag ätit frukost med frida och susan och ska nu spendera resten av dagen med m. imorgon händer inget särskilt, på fredag ska jag jobba, på lördag vet jag inte och på söndag ska jag titta på min kusin när han kör sm i go-kart. så ser min vecka ut, vi hörs om ett tag. PUSSS

medan jag är borta kan ni ju lyssna lite på lasse lindh, mannen med stort M.

photoshop

image274image277

image276image275

don't give away the end, the one thing that stays mine

image271
bild tagen i Marseille

kvällens låt:
jimmy eat world - 23 (gammal goding, blir sjukt sugen på att sätta på one tree hill boxen när jag hör den!)

helgupdate

en liten helgupdate dåja.. i fredags var det fest hos carro_morot där det bjöds på utsökt mat och ett x antal glas vin slank ner. kvällen blev dock tidig, vi tog fem över elva taxin hem och var hemma vid halv tolv tiden. i lördags, igår alltså, jobbade jag första passet och sen på kvällen blev det grillning med familia, mormor&morfar, frida och monne. vi åt god mat och tittade på bilder från kryssningen. nu ska jag iväg och jobba om tjugo min och funderar på att se ciao bella ikväll. nu är det två veckor och två dagar kvar av sommarlovet, autch.

Peter Callesen

hittade genom niotillfems blogg peter callesens verk gjorda av A4-papper. underbart! här är mina favoriter, fler finns att se på hemsidan

image259

image260
Angel, 2006

image261
Big wave moving towards a small castle made of sand, 2005

image262
Butterflies trying to escape their shadows, 2005

image264
Distant wish (detail), 2006

image265image266
Down the river, 2005

image267
Eismeer, 2006

image268
Impenetrable castle (detail), 2005

image269
Looking back, 2006

secondhand

image256

image257

image258


1. kofta från erikshjälpen, 35:-
2. tröja från rk, 25:-
3. väska från rk, 20:-
4. brun sjal från erikshjälpen, 20:- (inte med på bild)

idag blev jag först bjuden på en underbar veggefärspaj hos min goda vän m och sedan begav vi oss till byn för secondhandshopping på rk och erikshjälpen. dessa fyra underbara ting blev mina för endast hundralappen, ja underbart var ordet. koftan på bild ett, väskan och sjalen kommer förmodligen invigas på carros fest imorgon kväll. nu ska jag titta på music and lyrics, CIAO!

Dagens: Bright eyes - I want a lover I don't have to love

som hittat

Denna tröjan inhandlades idag på lindex i Simrishamn för 29:90 pix, som hittat!

image255


dagens: Coldplay - yellow

biljetter

har nu i en halvtimme försökt få tag i kent biljetter till extrakonserten i lund den 7e december. nu har jag äntligen kommit fram och har en väntetid på 11 min. nu ger det sig om man har sån tur att fortfarande få tag i biljetter..

image254

09:41
Inga biljetter kvar i hela Sverige...