when did your heart go missing?

idag var det yrkesdag i skolan, eller vad man nu vill kalla det. det kom olika personer med olika yrken (såklart) och berättade vad man kunde tänka på och sånt. gick på tre fullständigt onödiga och två alldeles underbara. men det var väll ingen nyhet att jag vill syssla med foto och journalistik? en artikel om dagen kan ni hitta här, skriven av min gode vän m.

image451
jag i en korridor, foto: M

jag har nog inte någon riktigt bra ursäkt till att mina ben ser pygmé aktiga ut, dom är helt enkelt väldigt korta. men det kunde varit värre, visst? att det dessutom är en konstig vinkel på dom har jag inget svar på. allt utom tightsen och klockan (som är second hand) kommer från H&M, om någon undrade.

imorgon är det dags, skottland från torsdag till söndag där jag och f ska uppleva skottland på fredag och vara på konvent lördag-söndag. riktigt roligt ska det bli! hinner förmodligen inte blogga imorgon, så vi hörs på måndag. Au revoir!

chase this light

Because right now, I don't dare to breathe.

drömmar

Häromveckan var det öppet hus på Österportsgymnasiet i Ystad. Jag kommer ihåg när det var min tur, i nionde klass, att nervöst smyga omkring i den gigantiska (ja, den kändes så just då...) skolan och försöka känna efter vilken utbildning som var rätt för just mig. Var det samhälle-språk, för jag hade ju alltid tyckt om språk och det hade väl varit en utmaning? Eller skulle jag gå media eftersom jag alltid tyckt om att skriva? Det kändes iförsig lite synd att läsa media eftersom jag ändå tyckte om att studera, och jag hade ju hört att det inte var så seriöst studerande på medialinjen... Okej, vi kör en liten blandning. Det blev tillslut, efter många om och men, naturvetenskap med inriktning media. Och det blev ju, otroligt nog, helt rätt.


Jag kommer aldrig att glömma en diskussion jag hörde i den gigantiska byggnaden mellan två föräldrar och deras blonda dotter. Det handlade, såklart, om vilken linje dottern skulle välja och det stod ganska klart att hon skulle bli läkare när hon var färdig utbildad. Åtminstone var det valet redan gjort av hennes föräldrar. "Men om du ska bli läkare måste du gå ren natur, om du går natur med någon inriktning får du inte behörighet till de bästa utbildningarna." Hade de ens frågat vad hon ville? Hade någon frågat denna flicka vad hennes innersta drömmar handlade om? Jag undrar var hon står idag, om hon fortfarande lever efter sina föräldrars plan eller om hon har lyckats bryta sig loss och börjat drömma själv. Utan drömmar är man bara en halv person som lever ett halvt liv. Man lever inte, man andas inte. Det går bara på ren rutin. För att citera Mia Törnblom, bl.a. författare till självkänsla nu "En förutsättning för personlig utveckling och för att vi överhuvudtaget ska kunna utvecklas och nå våra mål är att vi tillåter oss att ha drömmar".


Mina föräldrar har i princip aldrig lagt sig i min skolgång - jag tror inte ens de var med på öppet hus den gången i nian. Detta har givetvis både fördelar och nackdelar, men jag har i alla fall fått välja, och det borde vara en självklarhet. Det är mitt liv och det är jag som ska utforma det efter mina val och drömmar. Carpe diem!



vad säger ni, är denna tillräckligt bra för att skicka in till en tidning?

and it's not the good kind

söndag igen, ska strax iväg och jobba. ikväll får jag fint besök, och igår hade jag fint besök. det mesta är fint. puss!

dagens låt: the wreckers - the good kind

idol

that's it, jag ska aldrig mer titta på idol. svenska folket är ju rent beng i huvudet, dom förstår sig inte på musik när dom röstar ut den bästa som någonsin varit i idol. kom igen nu daniel, släpp ett album snart och ta världen med storm...

har förresten tillbringat kvällen med gott sällskap, käkat pepparkakor, lyssnat på julmusik, druckit julmust (dock innan jag åkte iväg) och spelat alfapet - för första gången någonsin. hjälp, det är snart julafton!

parantes, komma, utropstecken, frågetecken men mest punkt

Ibland önskar jag att någon kunde, och ville, se. Inte vända bort blicken efter ett tag, utan fortsätta se, in, djupt. Inte kommentera att man har en ny tröja, att man är fin i håret, att just den ögonskuggan klär mina ögon. Utan se det där, som jag vill, att folk ska se. Och vad är det? Inte att jag har färgat håret, köpt en ny tröja och att jag har en ny ögonskugga på ögonlocken i alla fall.  


friday

image450
här snackar vi fancy, inspiration från
Face Hunter

det är konstigt, bara genom tanken att det är fredag gör allt så mycket ljusare. även om jag slutade klockan fyra idag, så var det helt ok. nu ska jag städa rummet, ciao

H&M

image447image448image449

tog en sväng in på H&M innan jag började skolan idag, och det blev lite till inhandlat. dock inte säker på om jag ska behålla klänningen och linnet, men örhängena stannat definitivt kvar.

klänning 298:-
paljett linne 198:-
örhängen från barnavdelningen 19:50:-

tipstips

har ni sett det här?

don't waste my time

image446
fotograf: M

ibland känns det som att man gör vissa saker som egentligen bara tar upp massa tid, tid som man kunde lagt på något roligare och något man får ut något på istället. ungefär som denna webdesign kursen. just nu hade jag allra helst suttit framför en romantisk film med en kopp thé i handen och bara njutit av min lediga dag. inte suttit här bara för att jag ska. undrar hur mycket man gör i sitt liv bara just för att man ska? jag vill inte göra saker för att jag ska, jag vill göra saker för att jag vill. men vad vill jag egentligen? jag vet iallafall vad jag inte vill, men räcker det?

frilagd dag

image445
inspiration från
Facehunter

frilagd dag är en av världens bästa uppfinningar, enligt mig. nu är det praktiskt taget helg ju! endast två lektioner imorgon - som dessutom är roliga! ska sticka till frisören om en timme och få håret klippt och färgat (it's about time...en dag ska jag våga färga det rött, ungefär som på bilden) sen rehab, sen lite läxor och kanske en titt in på erikshjälpen, träna mysan och sist åka till ystad på kurs. 7 dagar kvar till skottland, lalala... puss!

mother, can I have the world for my birthday?

image444

tillskott i garderoben

image441image442image443

på tal om ny garderob, så fixade jag iallafall tillskott idag efter utvecklingssamtalet.

tröja/tunika från H&M 299:- (har jag för mig...)
halsband från H&Ms barnavdelning 29:90:- (!)
örhängen från H&M 39:50:-

when the sun goes down

image440
inspiration från
Hel looks

detta känns som världens längsta dag, fastän jag bara haft två lektioner. men det är lite det som är det dryga, eftersom jag har befunnit (säger mig så?) på skolan från kvart i åtta till tre tiden. nu: göra lite läxor till klockan tre, då det är utvecklingssamtal. sen är det jobb och ikväll äntligen grey's! jag tror inte man kan avsluta en minilördag på ett bättre sätt. förövrigt vill jag ha en helt ny garderob. det enda som tilltalar mig i min egen för tillfälligt är stora tröjor, leggins och stora mjukisbyxor. känns lite tråkigt...

måndagkväll

image439

den meningen stod i min fysikbok, lite gulligt sådär. jag har försökt posta detta inlägget i tio min, mindre gulligt..

i hjärtats vrå

Louise säger (18:59):

Du är en pärla!

Louise säger (19:00):

var bara tvungen till att säga det till dig... :)


if you want me to

varit hemma idag och kurerat mig eftersom magen bestämde sig för att göra ont i morse.. stack på dansen iallafall, och det var helt bäst. hade en ny lärare på jazzen och fick göra en helt ny koreografi och på baletten gick det prima. nu ska jag äta broccoli gratäng med kyckling och äppelsylt och så ska jag titta på raise your voice och göra fysik (som jag tror att jag fattar!!!! stort utropstecken) au revoir!


förresten så tror jag att jag har blivit lite besatt at SYTYCD och travis wall. titta på klippet nedan, visst vill man bara dansa?


calling you



ett av mina absoluta favorit dansnummer.

men det blev aldrig så, varför blev det aldrig så?

vi skulle skriva poesi som shakespeare
du skulle vara romeo och jag julia
och vi skulle ha dansat just nu,
det är jag alldeles säker på

and I really don't know how to explain it

trevlig helg, minsann. bilder finnes här, i vanlig ordning. (så småningom åtminstone, jag är så seg när det gäller uppdatering..) idag har jag varit på julmarknad och köpt thé, ett bröd och ett armband som jag ska få i julklapp. det är läskigt nära jul nu, vilket iförsig innebär lov. om elva dagar åker jag till skottland. nu ska jag titta på greys, fastän jag redan sett det en gång. puss

image438

colours

image437

nu är det helg, och den ska jag inviga med en kväll med mina vänner. puss

nostalgi



detta är nostalgi på hög nivå. åh..

dom tror dom vet men ingen vet vad vi vet

image434image436

du sa du behövde tid, du hade tid

stora planer på gång. ska snart börja bli bättre på uppdatering, promise. nu: sova, en lektion imorgon, en på torsdag och två på fredag. sen är det helg. au revoir!

dagens låt: Lars Winnerbäck - du hade tid

kanske ljög vi hela tiden för att vinet skulle kännas lite dyrare

sitter i biblioteket på skolan och skriver ett arbete om Greta Garbo, titta på henne! hon är vacker som en sommardag. eller en kall höstdag där vinden blåser rakt igenom hjärtat och solen bländar så man får kisa med ögonen men det gör ingenting för allting känns så där underbart som det bara kan göra just en sån dag. visste ni att hon är rankad som den femte bästa skådespelerskan genom tiderna? en liten svensk född på 1900-talet, det är inte dåligt det.

dagens låt: Lars Winnerbäck - Och Det Blåser Genom Hallen

image433

why isn't love enough?

avslutade söndagen med filmen closer hos m. fullspäckad helg, bilder finnes på bilddagboken (när jag lagt in dom dvs). à bien töt!

dagens låt: kylie minogue - 2 hearts



image432
bild från fredags

hemmafru bruksanvisning, någon?

tänkte nyss vara hjälpsam till mami och papi (som kommer hem från sthlm om någon timme) och köra igång diskmaskinen. problemet var att jag har faktiskt ingen aning om hur man gör. nåväl, då sätter jag på tvättmaskinen då, tänkte jag. hur i helvete sätter man på en tvättmaskin? jag behöver en bruksanvisning på hemmafru sysslor, någon som har en? en helg update kommer senare ikväll, nu ska jag slå in farsdag presenter till pappa och sen ska vi käka middag hos m&m. ciao!

I'd never felt that way before, was it love?

tjohoj. sitter just nu på webkursen. just nu snackar dom om sina *piiiip* hundar, och kennlar osv osv... 1h, 49 min kvar... gjorde förresten franskaprovet imorse, och det kändes faktiskt bra. hoppas på ett bra resultat också. var även nära att bli av med min mobil (fått en ny precis därför jag blev av med min senaste...) men f var en räddare i nöden. när ska man lära sig av sina misstag? jag och m tog lite fina höstbilder idag, dom kommer förmodligen ikväll om jag får dom tills dess. nu ska jag fortsätta räkna ner tiden till klockan nio.. ciao!

dagens låt: the perishers - come out of the shade


svara rakt från hjärtat nu

tog mig en liten paus i pluggandet. franska prov på torsdag, känns ändå ganska bra. huvudet är fullt av franska verb och fraser, och det är ju trevligt. idag har varit en bra dag, jag har skrattat mycket. ibland är det kanske just det som behövs?

 dagen till ära tänkte jag prova en columbus bakelse. den var lika äcklig som den ser ut. jag föredrar att lyssna på kent's columbus låt istället. back to work.. au revoir!


du är dom långa milen mot Berlin

image430

det är konstigt hur många anledningar man kan komma på att inte plugga. tänk om man hade haft lika många anledningar till att plugga... måndag snart slut, känns skönt. en dag närmare helg! en föräldrafri helg dessutom, behövs. idag hade vi bad på idrotten och det var faktiskt ganska kul att plaska runder, i den dock för kalla bassängen. sedan som vanligt en urtråkig filmkunskap (hoppa av eller inte hoppa av? det är frågan..) och en inställd, pga. endast två närvarande elver, franska lektion. sedan dans i två timmar och nu ska jag ju sitta här och plugga. jo, jag ska ju det. men det finns ju annat som är så mycket roligare.. hej och hå! glöm inte att leva.

Dagens låt:
Kent - Berlin

stay strong

nej, jag tänker inte skriva något deppigt slutet-av-lovet inlägg. tänker man positivt så mår man faktiskt bättre. det är november, ny månad och nya möjligheter. det är mindre än en månad till skottland konventet, 5 veckor till kentkonserten, 7 veckor till vinterlovet och 50 dagar till julafton. allting går - bara man själv vill. vi ses i höstsolen! Sandy

image428
ljuva minnen från luciafirandet på kastanjeskolan i nian -05

the future

jag har bestämt mig för vad jag vill göra efter jag har slutat gymnasiet, och det är fruktansvärt skönt.

filmkväll

johanna åkte nyss hem. har haft en mysig kväll med thaimat, idol, godis och filmen wild hogs.

image422image423
johanna illustrerar en kines (till höger) och en japan (till vänster)

image424image425

fredag

image421

då var det fredag och lovet är snart slut. men istället för att tänka så, får man tänka att man har en härlig helg framför sig! var ute vid kyrkogården idag och la blommor vid graven, tog lite bilder som ni finnes
här. efter det fikade jag med elly i två och en halv timme, det var fint. vi spelade massa spel och pratade och så. nu kom johanna, filmkväll på gång. bye!

förresten så fick jag tillbaka min iPod idag, det var inget fel på den utan bara någon konstig inställning. thank god! vad vore livet utan musik?

dagens låt: Michelle Featherstone - we are man and wife

köpenhamn

i onsdags var det dags för köpenhamn med m, och det blev solsken vill jag lova. inte så mycket inhandlat, men det gör faktiskt ingenting. vi var i nörrebro, där vi hittade dom finaste secondhand affärerna och sedan befann vi oss på ströget resten av dagen. det hela avslutades med en kycklingbaguette på centralen i malmö.

image415image416

image417image418

image419image420

tjejkväll hos frida

i tisdags bjöds det på utmärkt god mat hemma hos f med paradistårta till efterätt. lite löst planerande av nyårsfest och biltripp nästa sommar, i like! fler bilder finnes här.

image414