söndag

tog mig en liten sovmorgon till elva imorse, skönt. träningen igår gick mindre bra, håller förmodligen på att bli sjuk. buuuh. i alla fall, på kvällen kom elly hit och vi käkade på thai restaurangen och sen bakade vi äppelkaka och tittade på film. mys! nu måste jag göra lite stuff, puss!

(ibland vill jag bara klona mig själv, baah. so many places to be, so little time)

filmkvällar

image362
Bild: Moviezine

filmkväll igår med a, tokmysigt! tittade lite på idol, såg the
freedom writers (se!!!) och såg slutligen reprisen på svensson svensson. nej nu får jag nog sätta fart, ska träna M1 om en timme och sen är det duettträning. ikväll blir det filmkväll med elly (mycket filmkvällar denna helgen) med äppelkaka osv! vi hörs, puss

synsk

drömde inatt att vi inte hade någon lärare i text idag, och gissa vad, det har vi inte. jag är nog lite synsk i alla fall. nej, nu ska jag skriva min artikel. puss!

om du är ikaros är jag jean d'arc

Dom sa vår kärlek var dömd att dö två vilsna själar som vi skulle aldrig
finna nån ro men ingen har känt hur du slår som jag har
Du viskar nära att det känns som att alla kan se i ditt ansikte och på din kropp
att du har blivit sårad och du vill aldrig, aldrig tillbaks dit igen
Men jag tänker inte låta vår kärlek bara försvinna som tårar i regn
dom tror dom vet men ingen vet vad vi vet

Och nu när du, nu när du har mig så förlorar du aldrig mig
Och nu när du, nu när du har mig så förlorar du aldrig mig

Om du är Ikaros är jag Jean d´Arc historien har aldrig gett oss en chans
Och ibland så önskar jag att jag inte var en sån idiot
Kom galenskap kom svart kom blöta tankar och drömmen om ditt skratt
Vi struntar i blickar och ord bakom ryggar från dom som borde vara våra vänner
Dom säger att du är kall som is men ingen har sett hur du lyser och sprakar
när vi släcker och låser in oss och är nära

Och nu när du, nu när du har mig så förlorar du aldrig mig
Och nu när du, nu när du har mig så förlorar du aldrig mig



kvällar som denna finns det inte finare musik än lasse lindh. åh...

Nova Lund shopping i söndags

image357image359
finfinaste jackan från H&M (!) och halsband från Glitter

image358image360
new york planchen (en till planch köptes, bild kommer när den har satts upp) och senapsgula vantar från indiska

image361
nya favoritscarfsen från Gina Tricot och även min nya hårfärg. ni kan ju försöka att undgå min dåliga hållning, lite ringaren i notre dame puckelrygg-stuk. gonatt!

how did we end up like this?

då var det snart helg igen. har blivit alldeles för lite bloggande i veckan, sry. tiden räcker inte riktigt till.. nåväl. nu är det torsdag kväll och hittils har det varit en bra vecka. igår kom thomas johansen till tomelilla och hade träning med juniorerna och seniorerna i föreningen. jätteskoj! och givande, absolut. han kommer förmodligen hit i november också, vilket känns jättebra. pepppepppepp! i helgen blir det lite filmkväll, träning och malmömässa. mums på det, och puss på er. förresten, jag är blondie numera.

Dagens låt: The Killers - Mr Brightside

Söndag

god söndagskväll mina vänner! vilken söndag dessutom, har både shoppat på Nova lund med mami och mormor och sen gick jag och ellen med i en filmklubb och såg en albansk film. skoj! blev en del inköp, men jag tänkte posta dom i ett annat inlägg. har lite smått dåligt samvete över smörgåstårtan igår och en del annat så jag ska nog ta mig ut på en liten löprunda. provade ett sjukt gott recept ur min nya kokbok (köpt idag) förresten, här kommer bild: 

image355 image356

ser inte så jättegott ut på bilderna, men det var det minsann! receptet kommer även det i ett senare inlägg förhoppningsvis postat ikväll. puss!

lördag kväll

image354
foto: hittad
här (ugglor är allt bra söta)

vad mysigt det var att träffa kusinen igen, och den sidan av släkten dessutom. det händer inte allt för ofta. kände för att våldgästa erikas fest lite, så jag är nyss hemkommen därifrån. skoj! lite nostalgitrippar med sanning och konka och "jag har aldrig" lekar. visste inte att man sysslade med sånt längre? usch, nu låter jag gammal. nej, nu får jag stänga ner. nova lund imorgon och sen filmklubbspremiär för ellen och mig. gonatt!


prends la vie comme elle vient

image352image353
(bild 1: sjal  bild 2: spegel, börs och halsband)

tog en sväng på erikshjälpen idag med min nyfunna vän a där detta inhandlades till priset av 61 riksdaler. det är inte illa! nu ska jag ta en promenix, långstretcha och sen ska jag äntligen få träffa kusinen ikväll och käka lite smörgåstårta. puss!

(och förresten, prends la vie comme elle vient = ta livet som det kommer)

dear, dear friend

image351
foto:
youtube

om det är något man inte får göra, så är det att äta banan när man är naken. ok? nu ska jag se slutet på skilsmässa på franska och äta upp naturgodiset. godkväll!

torsdag

image350
foto:
little people

idag såg vi misery på engelskan, jag tror jag tyckte om den. ibland är det skönt att bli lite skrämd. btw, jag måste ha en vinterjacka. typ, nu.

brutalt tidigt

en sak bara; FY FAN VAD TRÖTT JAG ÄR

Onsdag

då var det onsdag, med andra ord är helgen riktigt nära. har gått runt hela dagen i mina helsvarta converse, och det har känts väldigt underligt må ni tro. dom känns stora, kantiga och gummiaktiga. det var ett tag sen jag gick i converse.. på tal om skor, mina drillskor kom igår (!) det var banne mig på tiden. här kommer en bild på mina gamla (till vänster) och de nya (till höger) lite skillnad va? ni skulle sett sulan på de gamla, finns knappt någon kvar.

image349

oh, förresten. ni missade väll inte säsongspremiärern av greys anatomy? sjukt bra serie, får inte missas!
nej, tillbaka till franskan och lite tv. puss :*

dagens låt: Lars Winnerbäck & miss li - om du lämnade mig nu

ingenting

igår släpptes kents första singel från albumet Tillbaka till samtiden. Singeln heter Ingenting och idag lades videon upp här.


image346
Från videon Ingenting

image347
Singelomslaget till Ingenting

Låten är inte alls som man föreställer sig, då man tror den är i lugnt tempo. Den blir bättre för var gång man hör den och ni som inte har hört den än - lyssna!

M+S

image345
ingen känner mig så väl som du

silence, my dear

scchhhh, jag gör fysiklabb. (och lyssnar på Paul Potts såklart)

helgen

helgen har varit fullspäckad, som vanligt. i fredags gjorde jag dock ingenting, men kvällen gick alldeles för fort. på lördagen var det drill mellan 10:00-14:00, sen kom Elly till mig och sen åkte vi till Lalle och träffade girlsen för en tjajkväll. vi käkade lax, tittade på svensson svensson (<3) och se upp för dårarna, åt vaniljbullar, chips, glass, godis och och och.. usch, vad jag hade ont i magen sen. jaja. mysigt iaf! igår, söndag, var det först träning med juniorduetten (H&L), sen jobbade jag lite på auktionen (det gick MYCKET bättre denna gången, även om det inte gick dåligt förra) och sen åkte vi till ystad där vi skulle spela lazerdome och käka pizza med juniorerna och seniorerna. riktigt kul! nej, nu börjar min matte snart. ska vara riktigt duktig denna veckan med läxor osv så jag kan fira det med maria på fredag med massa mys. puss!

en fredagskväll som denna

image344

väl valda ord en fredagskväll som denna. nu ska jag vara lite kreativ tänkte jag.
här är en bild på min nya mobil förresten, finns kvar på mitt gamla nummer. puss

fegissandra

ja, då har man lyckats välta en halv kopp thé idag också. typiskt. hade såklart ingen psykologi denna veckan heller, för den läraren har tydligen fortfarande semester. ja, semester just nu hade varit något. eller att sluta nu (som oskar så trevligt upplyste mig om när han stack hem för en halvtimma sen...) nåväl, dagen är inte helt utkastad. har haft mitt möte med mats, så nu ska min löpträning sätta igång nästa vecka. ikväll ska daddy köpa en ny mobil till mig så jag går snart att nå igen. 

filmen igår var helt okej, riktigt duktig huvudperson som inte är någon skådespelare egentligen om jag har rätt för mig. nej, nu ska jag.. ja va fasen ska jag göra i en halvtimme innan louise slutar så vi kan gå och äta? jag blir gråhårig av att vänta... förresten är jag årets fegis, bara så ni vet. en fegis som vill ha mer thé men cafeterian stängde för en kvart sen. jaja, vi hörs. CIAO

I got soul, but I'm not a soldier

godmiddag, kanske man skulle passa på att säga. sitter i skolan på min 4h långa håla och tar det mest lungt för tillfälligt. har gjort både filmkunskapen och engelskan är klar. så nu sitter jag.. och sitter. lyssnar på lite musik, läser lite bloggar, njuter av att göra så lite som möjligt. borde iförsig.. borde är väll ett tråkigt ord? jag borde göra det, det och det. hur blev det med att göra saker man vill göra? det sket sig nog med den meningen tror jag. men nu vill jag iallafall lyssna på en till låt, sen ska jag nog hämta matten. och fysiken kanske.. borde också.. ja, ni vet. ska förresten se Underbar och älskad av alla ikväll, kan bli kul. vi hörs senare, puss.

dagens låt: the killers - all these things that i've done

btw, så är min mobil borta, för gott. vila i frid, min vän. hoppas att den förbaskade taxichaffören behandlar dig bra...   


rätt riktning

"btw, så är jag väldigt glad att det har börjat funka så bra igen mellan oss. jag vet inte om du själv har märkt det, men du har "växt" jätte mycket genom det, du har blivit mycket säkrare. och det är bra, för din skull :)"

jag har märkt det, och jag tycker också att det är en positiv utveckling. visst blir det jobbigt ibland, men det är väldigt sällan nuförtiden. jag kan faktiskt känna att jag mår helt okej, och tillochmed bra, för det mesta just nu. det hade jag inte kunnat säga för ett halvår sen. men någonting har förändrats. nästan varje gång jag gör en sak tänker jag "vem gör jag detta för? hade denna personen gjort det för mig?" och det är väldigt nyttigt att tänka så. kanske inte för andra, men för mig är det nyttigt. det är skönt att veta att man är påväg i rätt riktning för en gångs skull.


fett är gott


godkväll, everyone. söndag idag, förmodligen ingen som missat det. tacokvällen igår blev lyckad, dock var alla riktigt trötta men vi hade kul ändå. och som min kära vän martina så smart kommenterade, ja "fett är gott!" på vägen hem tappade jag såklart min mobil i taxin, så den får jag inte tillbaka förrän imorgon. (ifall nu någon har försökt få tag i mig, vilket är mindre troligt) nåja. just det, tränade mitt team för första gången i gårmorse också och det gick jättebra. dom kommer bli grymma :* idag har jag även tränat h&l i duett och sen har jag varit i lund med mamma och mormor. lite inköp blev det, såklart.

image333

- svart & vit mössa från kapahl
- gråa & blåa benvärmare från H&M
- svart linne och svarta leggings från Gina tricot
- halsband från indiska
- efterlängtad kofta och gul tunika från indiska

jag är nöjd! och det är väll det som är det viktiga. nä, nu ska jag göra mig lite te, titta på Miss secret agent 2 och plugga lite. sovmorgon imorgon, skönt. au revoir!

tacokväll med girlsen

ska iväg på tacokväll med tjejerna, så det är lite bråttom. men iaf, såhär ser jag ut nuförtiden. har blivit ruskigt lite bilder på senaste tiden, ska försöka åtgärda det genom att ta med kameran ikväll. puss!

image332

ibland är man bra dum

vaknar upp med snoront i halsen och även en massa snor i näsan (med andra ord igentäppt) men var är jag om inte i skolan? ibland är man bra dum. börjar dessutom inte förrän 11:40, men pga skånetrafikens fantasiska förbindningar fick jag ta 09:10 tåget. nåväl, strosade runder lite inne på H&M och hittade en del saker, men hör och häpna - jag köpte ingenting. men om jag har tur blir det lund på söndag och då betalar mamma så det är ju ännu bättre. nä, jag får väll.. ja, vad kan man göra tills klockan är tjugo i tolv? hamsterpaj är ju alltid ett alternativ. ska ju käka också. jaja, vi hörs! PÖZZ

smile like you mean it

äntligen fredag imorgon, helgerna blir ovärderliga när man går i skolan. börjar dessutom bli sjuk, och tråkigt nog så har jag inte tid att vara sjuk. funderar på att stanna hemma från skolan imorgon, men kan inte riktigt bestämma mig. får nog sova på saken. har iaf haft lite planering med My idag (drillning) och sen såg jag Shrek 3 med Elly, supersöt! jag älskar shrek. i helgen blir det kalas hos ringström, tacokväll och kanske en nova lund tripp. och drillning såklart. vi hörs

where are you now?

inte ikväll.

ledarkickoffkurs och träningsdag för miniorerna

då vad det söndagskväll, igen. helgen har beståt till mestadels av drill, både kurs och träningsdag för miniornerna. igår var det ledarkickoff i växjö där jag och emma var och lärde oss en massa. passet med thomas var riktigt lärorikt! idag har vi tränat hela dagen med våra miniorer och dom är verkligen jätteduktiga. grymma kommer dom bli (: här kommer lite bilder från helgen. pusss

image326
På ledarkickoffen - Jenny persson (domare), Thomas Johansen (instruktör) och Louise Franson (kursansvarig)

image327
Träningsdag för miniorer - gruppindelning

image328
Tjejerna som ingår i mitt nya team jag ska träna, M1. Det är (fr. vänster) johanna, felicia, josefine, josefine, kajsa, linn, elina och louise (som inte är med på bild)

image330
Anja rastar Fido. (HAHA)

image331
Detta är då alla våra miniorer (nästan). Här blir dom fotade för YA.

morotskaka

käkade en galet god morotskaka (jag brukar avsky morotskakor) tidigare ikväll, och här ska ni få receptet.

image325
Foto: Jag


Evas morotskaka
Portioner:
8
Tillagningstid: ca 45 min

Ingredienser:

3 ägg
3 dl socker
1,5 dl olja
3 dl fint rivna morötter
3 1/4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker

glasyr

100 g philadelphiaost
50 g smält avsvalnat smör
3 dl florsocker
ev lite citronsaft och rivet citronskal

Gör såhär

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja och morötter. Blanda de torra ingredienserna för sig och blandasedan samman med det andra. Häll i en smörad och bröad form i 175 grader i 40 min. Låt svalna!

Glasyr

Vispa samman och bred över kakan. låt stå svalt.

Lycka till!

(Receptet är hittat på www. receptsamling.nu)