heal the world

image128

Du kliver upp på morgonen och kan inte välja vilken av dina 30 tröjor du ska ha på dig, och på Moskvas gator fryser en 14-årig flicka ihjäl för att hon inte har en enda tröja på sig. Du går till skolan och klagar på att du har fått så många läxor, och i Indien gråter en 10-årig pojke för att han aldrig kommer att få börja skolan. Du går till matsalen för lunch och påpekar den äckliga maten, och slänger i stort sett allt du har på tallriken. I Sudan dör en 2-årig flicka av grov undernäring och vätskebrist. Du kommer hem och förbannar din mamma för att du måste hjälpa till att tömma diskmaskinen. Och i Somalia blir en 8-årig pojke slagen för att han somnade efter 10 timmars arbete i hemmet. Din kväll blir förstörd när du upptäcker en finne i pannan, och i Kambodja dör en 11-årig flicka och hennes lillebror i Aids. Gråt inte över pojkarna som dör, över flickorna som inte överlever, för tårar räddar inga liv. Res dig istället upp och förändra din sikt om en förnyelse som behövs för att rädda världen! 

Var 4:e sekund våldtas en kvinna i Afrika. Varje dag dör 35 000 barn pga svält och sjukdomar. Men hur ska vi stoppa allt det här?Sanningen är att det är svårt.

Politiker över hela världen införde ett mål som skulle införas 2000. Detta målet innebär att år 2015 ska det vara hälften så många som dör av svält, sjukdomar och kronisk hunger. Men har  det hänt något under dessa 7 år? Svaret är nej. Ingenting har hänt. Dom har ens inte lyft ett finger för att försöka genomföra målen. 

Tänk hur bra vi har det här i Sverige! Dags att öppna ögonen och inse!

Genom att adoptera denna droppe och placera den på din egen hemsida/blogg visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla barn som lider i sin ensamhet.

Men det behövs betydligt mer än bara sympati.

Flera organisationer världen över behöver ditt stöd.

Du kan göra skillnad.

Kommentarer
Postat av: m

jag adopterar den!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback