vi finns alltid kvar

efter extrem söndagsångest kom denna damen och räddade mig, det blev tvspel, hallonpaj, sjukt töntig film och parlamentet.

image410

image412
ljuvligt är ordet!

image413
harri var såklart också med.

sometimes

image409

knepiga katter i stan

igår såg jag CATS på nöjesteatern i malmö, och jisses vad bra det var! sjukt hög kvalite på både dansen och sången, vilket det inte alltid är när det gäller musikaler. här kommer lite bilder från kvällen!

image400

image403

image404

image405

image406

image407

image408
sjukt suddig bild den här sista (ändå har jag skärpt den två gånger..), men jag ville mest ha med den för att alla i uppsättningen finns med.

Did I say that I loathe you?

igår var det marknad i byn, givetvis var jag och m där. som vanligt hittade jag för mycket, när jag egentligen inte hade planerat att köpa något alls. jag skyller på att rk och erikshälpen just den dagen hade öppet också..1. väska från erikhjälpen - 20 riksdaler
2. scarfs från något marknadstånd - 100 riksdaler (får ursäkta för den hemska bilden där jag råkade komma med på ett hörn)
3. vardagsskor (av märket ecco) från rk - 30 riksdaler

och nu är det lov, som är fruktansvärt behöveligt. eller vad man säger. fick förresten mvg på mediaprovet och min senaste artikel på textkommunikationen. sweet. undrar hur det gick med svenskan? nu ska jag sova. gonatt!

image399

dagens låt: Damien Rice - The blowers daughter

but sometimes

idag är det minilördag, det firade jag med äppeljuice i matsalen. det är lov om två dagar och det ska bli skönt. jag är fullbokad hela lovet känns det som, precis som alltid. "sova kan man göra när man är gammal." nåväl, bättre fullbokad än inte bokad alls, visst? ibland säger jag en sak och menar en annan, och det är ju faktiskt ganska tragiskt. det händer ganska ofta också. nej, det är för sent för sånna här djupa saker. eller är det för tidigt? eller vad är det jag menar egentligen? äsch. jag såg förresten två filmer på jobbet idag; Råttatouile (stavning) och Kärlek på menyn. dom var bra, om någon undrade. men det var det nog inte. nu ska jag sova, det är ju trots allt en dag imorgon också. gd'night


gråskala

jag vill kunna se världen i färger, men ibland är det svårt.

för skiten bara känns

varför går helgen så otroligt snabbt? hade säkert klagat också om den varit för lång. du är fan aldrig nöjd. haft träning med H&L idag och sen har jag jobbat hela dagen på auktionen. förbjudna tankar, sandra, du får inte tänka dom tankarna. scccch. resten av kvällen ska jag plugga mediekunskap, prov imorgon. åka till skolan tidigt och räkna matte också, usch. puss.

dagens och gårdagens låt: Kent - Columbus

guldkorn från ullared

image391
tavlor

image392
ljus

image393
planch

image394
vinterjacka (från H&M, dålig bild men orkar inte ta ny)

columbus var mitt namn

Släpp snälla, släpp taget nu
Jag kan stå, gå eller krypa härifrån
Om det här är allt vi hinner med,
så håll mig hårt min älskling


Nu vaknar staden långsamt och jag är full igen
Snön brer ut sin oskuld för skiten bara känns
Det känns som när jag kom hit way back in 93
En ynklig rad av fotspår,
en oändlig kontinent

ullared, gekås

har spenderat dagen i ullared på gekås, ni vet världens största varuhus med hundra tusen människor - så känns det åtminstone. blev en hel del inhandlat, imorgon visar jag några guldkorn som jag valt att visa på bild. orkar inte lägga över bilderna från kameran ikväll, men imorgon. en sak är säker, jag kommer inte åka till ullared på många år om ens alls igen. för. mkt. folk. för. stort. imorgon är det även fotografering för mitt team, M1, på pappas företag. kan bli intressant. har förresten, som alla kan se, fått en ny design på bloggen gjord av m. jag är supernöjd! nu ska jag sova, gonatt!

image390
bild: google

Jag ska bli en trettioårig bebis

Det här med framtiden är ju ganska intressant. Vissa vet inte var de ska bli av och andra har en utstakad plan från det ögonblick de ploppar ut från sin moder tills de tuppar av på ålderdomshemmet. En kväll efter en lång skoldag satt jag och diskuterade med mina föräldrar om var jag skulle ta vägen efter gymnasiet. Jo, men först tänkte jag ju då flytta till New York och hänga med Carrie Bradshaw ett tag och sen drar jag till Paris och spyr av alla croissanter. Min mamma och pappa tittar frågande på mig, ska inte du stanna kvar i Tomelilla? Först ville jag bara börja vrålgarva och fråga om allting står rätt till där uppe. Men sen tänkte jag, dom har ju stannat här hela livet. Dom har skaffat familj och jobb där de har bott sen de föddes. Givetvis inte på samma adress, men åtminstone i samma del av landet. Jag tänker inte sluta som mina föräldrar. Är det bara jag som har haft det som ett mantra för att överleva alla åren i skolbänken?


Jag har alltid haft drömmar, som i och försig har förändrats genom åren. När jag var väldigt liten ville jag bli frisörska, precis som alla andra flickor på dagis. Jag funderade på veterinäryrket, men insåg tillslut att jag inte fungerade så bra i närheten av blod. Det blev ingen bra ekvation helt enkelt. Ett tag gick jag och drömde om att bli djurskötare på Sea world i Orlando eftersom jag alltid älskat vattendjur. Men man blir ju lite mer realistisk genom åren och nu är det väll mest journalist jag suktar efter. Någonting inom mig skriker om att få komma ut. Lämna bakom, börja på något nytt. Någon annanstans, jag vill inte bo här. Allt här känns så välbekant, så tryggt. Jag är trött på att vara trygg. Jag vill leva det glamourösa stjärnlivet med all glans som ingår, jag vill hoppa fallskärm och slicka på randiga klubbor. Jag vill hjälpa de fattiga i Indien, jag vill ordtjafsa med en politiker och ha kuddkrig med Ola Salo. Tappar man viljan när man blir äldre? Då vill jag aldrig bli gammal. När jag blir stor ska jag bli en trettioårig bebis som fortfarande skrattar åt kiss och bajs skämt. På julafton ska jag sitta bänkad vid Kalle anka och dricka glögg tills det sprutar ur öronen. Jag ska smälla all min lön på fika och tevespel och om någon klagar skickar jag Supermario efter dem.


Egentligen så tror jag inte att så många jobbar med vad de egentligen vill när de blir äldre. Jag menar, vem går och filosoferar över livet som en busschaufför på mellanstadiet? Eller håller föredrag om hur fantastiskt roligt det skulle vara att köra sopor till tippen dag ut och dag in? Alla busschaffisar och sopgubbar ser ju praktiskt taget lika uttråkade ut som vandrande zombies, bara det att zombies inte kan köra sopbilar och bussar. Eller vem vet, det är kanske de som kallar sig busschaufförer och sopgubbar? Jag har svårt för att tro att Pamela Andersson gick runt och planerade sin porrskådiskarriär när hon gick på dagis. Jag tror faktiskt att hennes främsta förebild var Barbie och att hon fantiserade om en lika fin man som Kent, om inte ännu bättre. Vem gjorde inte det?


Framtiden är väldigt oviss, det är vi nog alla överrens om. Vi får helt enkelt se, om NY och Paris inte blir av kan jag ju alltid extraknäcka på Bo Ohlsson och börja plocka svamp. Det är väll inget fel med det... 
första inlägget i kategorin alster. vi fick i uppgift på textkommunikationslektionen att skriva ett kåseri. jag är inte säker på om jag vet skillnaden mellan krönika och kåseri, men om ni tycker att det är överdrivet och humoristiskt så har jag lyckats någorlunda. tror jag iallafall. nåväl, jag hoppas att ni gillar den!

ny kategori

dags för en ny kategori  - alster. där kommer jag publicera en del alster jag skriver i skolan och även på fritiden. enjoy!

boogie woogie

i torsdags var jag på erikshjälpen med e och det blev lite fynd! ett par underbara skor och en fin klocka. titta märket på skorna! jag tror dom får utnämnas till dom nya partyskorna, för vem blir inte sjukt danssugen av orden boogie woogie?

image388image389

ny layout

satt i någon timme igår och redigerade layouten. jag har inte pratat med s än så jag får se vad hon tycker, jag kommer säkerligen ändra något senare - är inte helt nöjd. nåväl! någon spontan kommentar?

/
maria.

don't you let it pass you by

undrar hur långt man kan pressa sig själv, hur länge man faktiskt står ut innan det brister. och vad händer när det brister? smäller det? kollapsar man? blir man medvetslös? skrämmande, men samtidigt spännande. hur långt kan man gå innan det säger stopp? vill man ens veta? ja. och nej.


image380

band of horses - marry song

I'll marry my lover in a place to admire
I don't have to even ask her I can look in her eyes
And thank God that I am forgiven
I thank all my friends
To say I've been truer or they forgotten

Marry my mind is to say the least
its been awful hard to just stand on my feet
I think I'll slow down if I am able
I won't drown in the ocean
For starving my place at the table

Lucky ones are we all til it is over
Everyone near and far
When you smile the sun it peaks through the clouds
Never die for always be around and around and around

How is your sister and what of your brother
Extend hellos to your father and mother
What in the world would cause you any sorrow
Like tea in your loaf
And see how I killed the wheel barrel I borrowed

Lucky ones are we all til it is over
Everyone near and far
When you smile the sun it peaks through the clouds
Never die for always be around and around and around


blir det finare än såhär?

and we'd both stay out 'til the morning light

var som sagt på kurs idag i malmö med inriktning photoshop. kände inte riktigt att det gav mig så jättemycket, men men. det var ju iallafall gratis så jag förlorade inte så hemskt mycket på det. mer än tid. när kursen var slut mötte jag upp m för lite falafel, godis på pressbyrån och tågresa till vårt käraste tomelilla. vi är bra, tillochmed bäst skulle jag vilja påstå. lite bilder från eftermiddagen. underbart väder får jag också tillägga!

image375

image376

image377

image378

dagens låt: james blunt - 1973

brott och straff

på tal om bilder, här kommer de från i fredags, då jag var i malmö med m och såg brott och straff. (bilder tagna av m)

image371

image372

image373

image374


söndag igen

lördagskvällen tillbringades hemma hos a & j där vi käkade falafel (sandras special) och sen gick vi på bio och såg this is england. filmen var i svartvit, men bra ändå! hoho. nåväl, nu är det söndag igen. ska ta 12 tåget till malmö för att gå en photoshop kurs med l. blir nog bra. nu ska jag hoppa in i duschen och sen käka lite frukost. ni får ursäkta det dåliga utbudet av bilder.. jag måste bli bättre på att ta med kameran. puss!


fredagskväll i malmö

nyss hemkommen från en underbar kväll i malmö. den staden kommer alltid ligga nära hjärtat! ungefär10-11 fick jag ett sms av m, där hon frågade vad jag skulle göra ikväll. tja, inget speciellt. ska vi dra till malmö och se brott och straff på teatern, dricka lite vin och käka naturgodis? klart som 17 att vi ska! åh, jag älskar teater, jag älskar vin, jag älskar naturgodis och jisses vad jag älskar m! bilder kommer inom snart framtid, här får ni en gammal så länge.

förresten så damp kents nya album ner i brevlådan idag, DET är sannerligen något att fira!

image370


fredag

det är någonting med fredagar.. jag vet inte riktigt vad, men jag blir alldeles sentimental och sprudlande glad. kanske beror det på att jag hade (en liten) sovmorgon idag? en timmes sömn extra är ju aldrig fel. eller kanske är det för att jag ska gå på stan senare idag och titta på drömskorna senare, eftersom min textlektion är inställd? eller är det för att kents album släpptes igår och att jag förmodligen får det på posten idag? jag vet inte vad det är, men det är iallafall fredag och jag är glad.

image369
bild tagen för ett tag sen hemma hos louise. e är också en sak som gör mig glad.

thoughts

jag går ofta runt och tänker på olyckor. på vad som skulle hända om någon i min närhet är med om en, menar jag. det är väll ett sätt att förbereda sig antar jag. för det kommer ju hända, det kvittar om man inte vill att det ska hända för det händer ändå. hela tiden, varje sekund, händer det olyckor fastän någon vill att det inte ska göra det. men hur ska man kunna förbereda sig på att förlora något man behöver i sitt liv? något som gör att man mår bra, känner sig bra och faktiskt blir lite bättre pga av den. jag vill inte att det ska hända något, men jag är inte naiv.

vill vill vill

vill inte förklara, vill inte prata, vill bara sitta stilla. tyst. inget prat. tyst. lugn.

vill nog mest försvinna. iallafall just nu.


these days

godkväll mina vänner. känns som jag inte har bloggat ordentligt på evigheter.. sry! iförsig finns det inte så mycket att blogga om nuförtiden. det är mest skola, läxor och träning som gäller. i helgen ska jag försöka att inte boka fredag och lördag kväll, som varit bokade alla helger sen jag kan komma ihåg. känner att jag behöver ta det lite lungt.. kommer säkert bli uttråkad efter en timme, men vi får se. det ryktas ju om en tacokväll också, och det hade faktiskt varit trevligt. men jag har ju lovat mig själv att inte boka in något.. hmpf. vi får se som sagt. på torsdag är det första gången på webdesign kursen och på söndag ska jag på en photoshop kurs i malmö. kul! hoppas det blir lärorikt. nej, nu ska jag göra lite thé, läsa igenom matten lite till, öva på engelskan och slötitta lite på 13 snart 30. sen blir det sängen. puss!


behöver köpa ett par vinterskor, men tills jag hittar ett par hade jag gärna trippat runder i dessa. skitfina!
bild: Din sko

En svår och jobbig grej

Du har ett sätt att bara glömma, när problemen tränger på
Ett sätt att gömma mig för stormen, när Du vill och när Du kan
Ett sätt att glömma mig i regnet; som om "lilla jag" försvann

Men en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

gnällmaja

jag pallar inte med skolan just nu. det känns som att det aldrig tar slut och höstlovet känns miljoner år borta. (jag vet att jag överdriver) jag kommer inte vara hemma förrän 22 imorgon, och då kommer jag ju verkligen inte hinna/orka göra några läxor. men det måste jag för jag har fysik och mediakunskap. det gäller väll att bita ihop, i guess.... nej, nu ska jag sova. det blir inte bättre än såhär. inte funkar msn heller, typiskt. gonatt

jamen ni vet

fick äntligen min kladdkaka igår, tack j! (och a såklart) har blivit många myskvällar på sistone. såväl som igår och idag. inget mig emot. men det hade suttit fint med ett tjusigt vinglas i handen på någon fancy fest. nåväl, vad är en bal på slottet.. nu ska jag sova. eller iallafall snart. puss!  


jag har saknat en vän

"Inställd lektion" jag blir så trött...

dagens låt: Lars winnerbäck - tidvis

det är ju trots allt kanelbullens dag

image365

friends may come and friends may go

image363

köpte finaste halsbandet idag, föreställande tingeling. mycket finare i verkligheten, köpt på Åhlens för 89 riksdaler. jag är ledig imorgon, sweet. gonatt.

dagens låt: John legend - Stay with you